bullying_2469128bΗ 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά του εκφοβισμού και της σχολικής βίας.

Ο όρος «school bullying» ή «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» περιγράφει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία, με σκοπό την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός, αλλά και εκτός του σχολείου.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά μαθητών που εμπλέκονται σε περιστατικά bullying. Στα συμβάντα αυτά συμμετέχουν συνήθως 3 άτομα: To παιδί που ασκεί τον εκφοβισμό, το παιδί που εκφοβίζεται και το παιδί ή τα παιδιά που γίνονται μάρτυρες του περιστατικού.

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς

Δυστυχώς οι γονείς αντιλαμβάνονται το πρόβλημα του παιδιού τους όταν είναι πλέον αργά, διότι τα παιδιά σπάνια εξομολογούνται το γεγονός. Με την πρώτη όμως υποψία, οι γονείς θα πρέπει να πλησιάσουν το παιδί τους και να αντιδράσουν άμεσα, απευθυνόμενοι αρχικά στους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Είναι σημαντικό το παιδί να νιώσει το στήριγμα και την ασφάλεια των γονιών του.

Κάντε κλικ στην εικόνα να διαβάσετε δύο παραμύθια σχετικά με την ενδοσχολική βία

index